איך לאחסן בקבוקי יין בצורה נכונה ולשמור על הטעם שלהם?

אחסון נאות של בקבוקי יין חיוני כדי לשמור על טריות, איכות וטעם היין לאורך שנים ארוכות.
אך מהם התנאים האופטימליים לכך? בואו נבין כיצד לאחסן בקבוקי יין כהלכה.



 

  • טמפרטורת החדר האידאלית לאחסון יין היא בין 12 ל-16 מעלות צלזיוס.
  • בקבוק יין אדום יישמר טוב יותר בטמפרטורה נמוכה וקבועה של מקרר יין (14-17 מעלות צלזיוס).
  • לעומת זאת, בניגוד לדעה הרווחת, גם יין שנפתח כדאי לאחסן במקרר היין באותה הטמפרטורה.
  • רמת לחות גבוהה (60 אחוז לחות יחסית) חיונית למניעת התייבשות פקק השעם של הבקבוק - רלבנטי בעיקר ורוצים ליישן בקבוק יין סגור כמובן.
  • יש להניח את הבקבוקים בשכיבה כדי לשמור על רטיבות הפקקים ולמנוע חדירת חמצן.
  • המהדרין אף מקפידים לסובב את הבקבוקים אחת לזמן מה במקרר - לא הוכח מחקרית שזה תורם.
  •  
  • הקפידו לא לאחסן בקבוקי יין בסמוך למכשירים הפולטים חום או ויברציות.


ולסיכום:
עם טמפרטורה נכונה, לחות גבוהה ואחסון בשכיבה - ניתן לשמור על טיבם ואיכותם של בקבוקי היין לאורך שנים רבות.

x

#{title}

#{text}

#{price}